The amazing Compact Disc! Of toch liever Spotify?

The amazing Compact Disc! Of toch liever Spotify?

27 oktober 2021

Miljoenen muzieknummers. Wanneer je wil, waar je wil en met maar één klik op je telefoon. Het leek nog niet zo heel lang geleden onmogelijk. Nu vinden we Spotify en andere streamingdiensten de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl de revolutionaire compact disc nog maar in 1982 werd ontwikkeld!  

Hoe mooi zou het zijn als we dit voorbeeld ook volgen op een gebied waar het keihard nodig is? In onze samenleving staan we immers voor enorme uitdagingen. Klimaatverandering, vergrijzing, armoede, voedseltekorten. De technologische sector kan daar enorm veel in betekenen. Hoe? Hoor ik je denken. Data speelt hierin een essentiële rol. Data is het nieuwe olie, wordt vaak gezegd. En door deze data aan elkaar beschikbaar te stellen, zijn we met zijn allen instaat om veel efficiënter, innovatieve oplossingen te realiseren. Maar juist deze sector bleek lang niet in staat of niet bereid om data met elkaar te delen. Daardoor staan we eigenlijk nog bij het punt van de CD. En die is toch echt al 40 jaar oud.
.

Slimmer werken

Toch horen we steeds vaker andere geluiden. Een schreeuw om verbetering komt bijvoorbeeld van de FME, Fedet, FHI, 2BA en vooral van onze klanten. Er zijn ook fabrikanten/leveranciers die vooroplopen en de belangen van samenwerking zien. Allemaal willen ze vooral slimmer kunnen werken. En daar is er data voor nodig, heel veel data. Bijvoorbeeld voor paneelbouwautomatisering, maar ook voor iets laagdrempeligs als eenvoudige artikelselectie op basis van de juiste kenmerken. Een andere uitdaging is de groeiende behoefte aan documentatie. Of het beschikbaar maken van bijvoorbeeld CO2- en circulariteitsgegevens.
.

Data delen via co-creatie!

Daarom hebben wij al langere tijd een droom. De droom om alle benodigde data voor een kwalitatief ontwerp, een efficiënte bouw, een lage cost-of-ownership voor de eindklant en natuurlijk een duurzame wereld beschikbaar te stellen. Een streamingdienst voor de industrie dus eigenlijk. Daarvoor is nu in samenwerking met de markt een alternatieve databron beschikbaar. Daarop wordt data via een effectieve en seamless samenwerking verzameld middels co-creatie. Het systeem zorgt ervoor dat automatisch de meest betrouwbare data wordt bepaald, die vervolgens aan gebruikers als suggestie wordt gegeven. Zo komt steeds meer ontbrekende data beschikbaar voor de markt.
.

Doe je mee?

Je snapt wel: hoe meer fabrikanten zich openstellen, hoe sneller de ontwikkelingen gaan. Daarom doen we een dringende oproep. Weg met hokjes denken, we hebben geen keuze! De weg naar streamingsdiensten van de industrie zijn ingezet. Als wij het niet doen, doen anderen het wel. Dus sluit je als System Integrator, Paneelbouwer, Machinebouwer of Asset Ower snel aan en ervaar het voordeel. Ben je een fabrikant? Stel je data open beschikbaar via 2BA. Dan komen we samen verder. Want dat is keihard nodig.

Meer weten?

 

Overige berichten

27 oktober 2021

Elektrotechnische standaardisatie: Project-standaarden voor verschillende klanteisen

De copy-paste chaos Het is dinsdagochtend en Pieter, electrical engineer bij een system integrator,...

Lees verder

27 oktober 2021

Pre-engineering in de Industriële Automatisering van onschatbare waarde

In de wereld van industriële automatisering is de rol van pre-engineering binnen het engineeringsdomein...

Lees verder

27 oktober 2021

Een krachtige oplossing voor het capaciteitsprobleem in electrical engineering

Werk je in een organisatie binnen de industriële automatisering? Dan ken je de uitdagingen: beperkte...

Lees verder